Basware en Transparent gezamenlijk op zoek naar verborgen werkkapitaal

Basware en Transparent, specialist op het gebied van datamining van Accounts Payable-data (AP), hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Huidige en toekomstige klanten van Basware kunnen op basis van het no cure, no pay-principe het betaalproces laten doorlichten om onverschuldigde betalingen boven water te halen en klanten te voorzien van actuele managementinformatie om het AP-proces te optimaliseren.

Basware is leverancier van purchase-to-pay oplossingen met meer dan een miljoen gebruikers in 60 landen. Basware Open Network voor e-invoice- en aankooptransacties verbindt meer dan 320.000 bedrijven wereldwijd. Transparent is volledig gespecialiseerd in datamining van Accounts Payable. Transparent converteert harde, objectieve data in gedetailleerde managementinformatie om drie redenen: Recovery van verloren werkkapitaal, Inzicht in het AP-proces en performance en Interactieve benchmarking.

Jörgen Hensgens, Vice President Benelux van Basware: “Door de samenwerking met Transparent bieden we onze klanten nu een extra dienst om na te gaan of er in het verleden bijvoorbeeld bepaalde facturen dubbel zijn betaald, betalingskortingen zijn misgelopen of BTW-tarieven verkeerd zijn ingeboekt. Tevens kunnen we door middel van benchmarking inzichtelijk maken hoe het AP-proces functioneert, ook ten opzichte van peers. Dit is een ideaal moment om bij een bedrijf een nulmeting te verrichten voordat de Basware-software binnen het bedrijf wordt geïmplementeerd. Hierbij worden verschillende vragen als ‘Hoeveel van mijn werkkapitaal ligt verborgen bij mijn leveranciers?’, ‘Hoe functioneert mijn AP-proces?’ en ‘Hoe kan ik mijn AP-proces procesmatig verbeteren?’ beantwoord. 
Een dienst die ten tijde van economische uitdagingen voor veel bedrijven uitkomst biedt.”

Willem-Jeroen Stevens, CEO van Transparent, vult aan: “Uit onderzoek is naar voren gekomen dat tot 1 promille van alle facturen ten onrechte wordt voldaan. Door middel van datamining analyseren wij de uitgaande betalingen en bijbehorende processen van cliënten met als doel deze gegevens te converteren in gedetailleerde management-informatie. Gedurende dit proces worden onverschuldigde betalingen geïdentificeerd, geverifieerd en geïnd op no cure no pay-basis. Ik ben erg trots dat we onze naam kunnen verbinden met die van Basware – echt een ijzersterke brand op het vlak van financiële procesverbetering, met software waarop meer dan een miljoen gebruikers vertrouwen.”

 

Bron: www.transparent.nl

Reacties